NÉMET NEMZETISÉGI TANÖSVÉNYEK MAGYARORSZÁGON

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) tanösvény-projektje

2015-ben indította egyedülálló projektjét az MNOÖ, annak keretében német nemzetiségi tanösvények létesültek Pest és Baranya megyében.

Tovább

2016 tavasza-nyara: hazánk első német nemzetiségi tanösvényeinek átadóünnepsége

Ünnepélyes keretek közt avattuk fel Magyarország első két német tanösvényét Sombereken és Pilisszentivánon.

Tovább

2017. május: három új német nemzetiségi tanösvény létesülhet

A Sombereken és Pilisszentivánon eredményesen megvalósított próbaprojektet követően a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata három újabb német nemzetiségi tanösvény létrejöttét támogatja.

Tovább

PILISSZENTIVÁN

Részletek a pilisszentiváni tanösvényről

A pilisszentiváni német nemzetiségi tanösvényt végigjárókat egy képzeletbeli, hétfős család vezeti. A „sváb” háznép valamennyi tagja egy-egy erényt testesít meg: a fiatal lány, Anna, például a tisztaságot, Theresia, a nagymama, a türelmet, a kisfiú, Nikolaus a mértékletességet. Jöjjön el Ön is, ismerje meg a tanösvény-állomásokon elhelyezett táblák segítségével a képzeletbeli család összes tagját! Garantáltan sok érdekességet tudhat meg a pilisszentiváni németek múltjáról és jelenéről, valamint mindazokról az értékekről, amelyek életük minden mozzanatát meghatározták.

Tovább

SOMBEREK

Részletek a sombereki tanösvényről

A sombereki német nemzetiségi tanösvényen végigmenve modern, interaktív táblák és egyéb elemek segítségével ismerhetjük meg a falu nemzetiségi összetételét, az ottani németség történetét és jelenét, emellett pedig olyan izgalmas információkkal is gazdagodhatunk, amelyekből megtudhatjuk, mi köze a templom harangjainak a kommunikációhoz, hogyan segítette a falu egykori bárónője települése egyszerű lakosságát, valamint, hogy vajon ki az az országosan is elismert író, aki sombereki német nemzetiségi család sarjaként e településen töltötte gyermekéveit.

Tovább

Kisfilm a pilisszentiváni tanösvényről

Kisfilm a sombereki tanösvényről

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...